Raivaa muutoshankkeiden esteet tiedepohjaisella analyysillä

Raivaa muutoshankkeiden esteet tiedepohjaisella analyysillä

Aina muutoshanke ei etene halutulla tavalla. Uusia ratkaisuja on otettu käyttöön, mutta ongelmat eivät ole niiden myötä ratkenneet. Pahimmillaan vastaan on tullut aivan uusia ongelmia. Syy tähän kaikkeen on useimmiten yksinkertainen: ihmiset eivät toimi kuten olisi tarkoitus.

Tämän taklaamiseksi olemme kehittäneet Ratkaisuttamo™ Esteanalyysin. Tutkittuun tietoon pohjautuvalla analyysillä saat kattavan kuvan ongelmia aiheuttavasta toiminnasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Analyysin ja sen pohjalta laatimamme raportin avulla löydät sopivimmat ratkaisut muutoshankkeitten ongelmiin.

Ratkaise muutoshankkeen ongelmat systemaattisella analyysillä

Ratkaisuttamo™ Esteanalyysi on muutoshankkeiden ongelmien ratkaisemiseen tarkoitettu palvelu. Sillä ratkaiset ihmisten toimintaan liittyviä ongelmia erilaisissa muutoshankkeissa.

Ratkaisuttamo™ Esteanalyysi auttaa tunnistamaan muutoshankkeissa kohdattujen ongelmien juurisyitä ja löytämään niihin toimivia ratkaisuja. Sen avulla raivaat tehokkaasti muutoshankkeen etenemisen esteitä.

Ratkaisuttamo™ Esteanalyysi perustuu ohjattuun analyysiin esteitä aiheuttavista työkäytännöistä organisaatiossa. Siihen voi osallistua maksimissaan 10 henkilöä kerrallaan. Palvelun tuloksena saat raportin konkreettisista toimenpide-ehdotuksista ongelman ratkaisemiseksi.

Referenssicase

digitalisaatiojohtaja
Jaakko Kurhila
Helsingin yliopisto

”Digitalisaatiohankkeissa on kyse muutoksesta. Monessa organisaatiossa digitalisaatio on viheliäinen ongelma, sillä siinä pitää murtaa olemassa olevia rakenteita ja totuttuja prosesseja. Välillä asiat eivät myöskään etene toivotulla tavalla.

Meille HY:llä Ratkaisuttamo™ Esteanalyysi tarjosi jäsentyneen tavan käydä omaa ongelmakenttäämme läpi. Näppärän analyysimallin avulla ymmärsimme, mikä se varsinainen ongelma on. Näin saatiin ymmärrys siitä, mitä ongelmalle pitäisi tehdä.

Työpajan konkreettisin hyöty oli havaita, mihin asioihin voi ja pitäisi vaikuttaa. Paja oli myös vaivaton toteuttaa. Ennakkovalmisteluja ei tarvittu, vaan kaikki pystyttiin toteuttamaan yhden iltapäivän aikana.

Uskon, että jokaisessa vakiintuneessa organisaatiossa digimuutos kaipaa kaiken mahdollisen avun. Meitä Ratkaisuttamo™ Esteanalyysi pystyi auttamaan juuri silloin, kun itsellä alkoi jo vähän usko loppua.”

Jaakko Kurhila, Helsingin yliopisto

Varmista muutoshankkeen menestys tässä ja nyt

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin raivataan yhdessä esteet muutoshankkeesi tieltä!

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä:

Projektien kickoffit

Projektijohdon sparraukset